Volle container lading (FCL)

Wanneer u genoeg goederen heeft om een gehele container te vullen kunt u het beste een volle container boeken. Een volle container wordt ook wel FCL (Full Container Load) genoemd. De drie meest voorkomende afmetingen van deze containers zijn: 20 ft, 40 ft en 40 ft HC, waarbij ft voor de lengte van de container in voet staat. Containers kunnen ook gekoeld worden, zo geheten ‘reefers’.

U kunt bij ons een container huren of kopen. Wij zorgen ervoor dat de container op tijd op de plek staat waar deze geladen wordt en verzorgen het vervoer van en naar de haven.

Deellading container (LCL)

Heeft u niet een hele container nodig, dan kan het voordeliger zijn om een deel lading te boeken. Deel ladingen worden ook wel LCL (Less Than Container Load) genoemd. Bij LCL worden ladingen van verschillende partijen samengevoegd tot dat de container vol is. Wanneer de inhoud van uw lading meer dan een halve container is, is het vaak voordeliger om een hele container te boeken. De prijs van de lading wordt bepaald door de inhoudsmaat en het gewicht.

Overzicht van de meest voorkomende containers